News

Delegatie Sabaanse eilandsraad bespreekt bankproblemen met MCB directie

De Sabaanse delegatie bestond uit raadsleden Buncamper, Charles en griffier Levenstone. Foto: OLS

THE BOTTOM/ WILLEMSTAD- Een delegatie van de Sabaanse Eilandsraad heeft eerder deze week op Curaçao een ontmoeting gehad met de directie van de Maduro & Curiels Bank (MCB). 

Centraal stond de bancaire dienstverlening op Saba, die moeizaam verloopt. De MCB is al enige tijd niet fysiek meer aanwezig op het eiland, maar heeft daar nog wel een geldautomaat en bedient ook nog klanten via internet bankieren.  

De toch al niet te rooskleurige situatie als het gaat om de dienstverlening door banken op het eiland is nog veder onder druk komen te staan door de recente plaatsing van Saba, samen met St. Eustatius, onder de Maduro & Curiëlsbank Bonaire. Daarvóór werden beide eilanden bediend door de Winndard Island Bank (WIB) op St. Maarten. Hoewel beide banken tot dezelfde bankgroep behoren, verliep de overschakeling per 1 november jl. bepaald niet vlekkeloos. 

Eilandsraadsleden Vito Charles en Carl Buncamper bespraken, samen met eilandsraadsgriffier Akilah Levenstone de belangrijkste grieven met de directie van de bank, waaronder algemeen directeur Chicú Caprilles. 

Trouw

Hoewel de bank niet denkt aan een heropening van het inmiddels gesloten kantoor, wordt wel nagedacht aan een verbetering van de service aan de klanten die de bank nog altijd op het kleinste BES-eiland heeft. Zo wordt nagedacht over de mogelijkheid van een ‘pop-up store’ of een loketfunctie, waarbij de klanten toch rechtstreeks kunnen spreken met een fysiek aanwezige medewerker van de MCB.

“Wij zijn als bank verrast door het aantal klanten op Saba dat ons als dienstverlener trouw is gebleven na ons fysieke vertrek. Daar moeten we wat mee”, zegt Caprilles.

Deel dit artikel